Havreflarn

Snabbt, lätt och gott!

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca 25 styc

Ingredienser

75 g margarin eller smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1½ msk mjölk
1½ msk ljus sirap

Gör så här

Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.

Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, mjölk och sirap till en jämn smet.

Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.

Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.

Låt sedan havreflarnen svalna.

Flarnen är spröda, förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de.
Visningar:
4279
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Havreflarn recept
Mammas havrefla..
av erba
över 2 månader
Dubbla havrekak
av mafia
över 2 månader
Malins enkla GI..
över 2 månader
Kokos- och havr
av hejark
över 2 månader
Havreflarn knäc
av Ulf85
över 2 månader
Fruktig dessert
av lennali
över 2 månader