Havregömda äpplen

Under det knapriga havretäcket döljer sig saftiga äppelklyftor med smak av citron och ingefära. Enkelt, snabbt och underbart gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3-4 äpplen
4 msk socker
rivet skal av 1 citron
1 tsk malen ingefära
saft av ½ citron

Havretäcke:
75g smör eller margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1 dl socker
1/4 dl sirap
1/4 dl grädde

Gör så här

Ugn 175 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Blanda socker, citronskal och ingefära, vänd klyftorna i blandningen och pressa citron över.

Havretäcke:
Smält matfettet och blanda med de övriga ingredienserna till täcket.

Lägg äppelklyftorna i en smord form och bred på havretoppingen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, tills kanterna på täcket blir lite knäckiga.
Servera med en klick vaniljglass eller grädde
Visningar:
2091
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Goda grillröran
av Marre73
över 2 månader
Mumsig stek i l
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader