Havregrynskaka i långpanna

Med havregrynsströssel. Väldigt god och räcker till många.
Dubbla gärna strösselmängden, det gör jag.

Betyg (7 röster)
Antal personer
ca 24
Havregrynskaka i långpanna

Ingredienser

Kakan:
100 g smält smör
3 dl socker
7 1/2 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Strössel:
50 g smält smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 tsk kanel

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna till kakan.
Bred ut smeten i en smord och ströad ( gärna med kokos ) långpanna.

Blanda ihop strösslet och strö det över smeten.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter
.
Låt svalna och skär i lämpliga rutor.
Visningar:
20828
Sparat:
259

LIKNANDE RECEPT

Mjuka Havregryn
över 2 månader
Havregrynskaka
över 2 månader
Havregrynskaka
av Bodil56
över 2 månader
Havregrynskaka
av Bodil56
över 2 månader
Ullas saftiga h
av umen
över 2 månader
Havregrynskakor
av Liliane
över 2 månader