Havregrynspalt

Jag blandade i kornmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl.
Smakar som vanlig Pitepalt, trot eller ej!
Jag testade med uppskuret fläsk i tärningar, men jag tror att palten blir saftigare om du bryner upp den först i stekpanna.
God, fast inget är som vanlig Pitepalt, men bra för den late då och då :-)

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 6 pers

Ingredienser

6 dl fiberhavregryn
12 dll vatten
1 msk salt
Kornmjöl plus fyra sädesslag

Gör så här

1. Låt havregrynen svälla i 12 dl varmt vatten i flera timmar
2. Stek fläsk el. bacon i stekpanna och låt kallna eller gör som med vanlig palt, skär fläsket i tärningar
3. Blanda salt och mjöl i degen tills du försiktigt kan knåda den
4. Forma till bollar i mjölade händer och gör en fördjupniing för fläsket och forma till en boll
5. Rör om försiktigt för varje nedlagd palt
6 Koka i ca 30 minuter
Visningar:
3104
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Havregrynspalt
av Benge
över 2 månader
Havregrynspalt
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR