Havrekakor

En traditionell svensk kaka med anor långt tillbaka som är lätt både att göra och tycka om.

Betyg (3 röster)
Antal personer
35 st
Havrekakor

Ingredienser

1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
100 g havregryn
1.25 dl socker
100 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samtliga ingredienser till en jämn massa. Arbeta gärna med händerna.
Rulla små bollar och lägg ut på plåt.
Platta till varje boll med en gaffel så att dem bildar små cirklar.
Grädda mitt i ugnen tills de fått färg, ca 10 minuter.
Visningar:
6518
Sparat:
136

LIKNANDE RECEPT

Havrekakor recept
Mammas havrekak..
över 2 månader
Super goda havr
över 2 månader
Grynans choklad
över 2 månader
Dubbla havrekak
av mafia
över 2 månader
Havrekakor med
av Anten
över 2 månader