Havrekakor med russin

Även gott med nonstopp och/eller chokladbitar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35 st

Ingredienser

250 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2,5 dl havregryn
2 dl russin
Rivet skal av en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal
5 dl vetemjöl

Gör så här

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och sockret till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet.
Tillsätt havregryn, russin, apelsinskal och vetemjöl och blanda till en jämn smet.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, inte alltför tätt eftersom de flyter ut en del under gräddningen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° i 8-10 min. I varmluftsugn 175° i 10-12 min.
Visningar:
2216
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Havrekakor recept
Mammas havrekak..
över 2 månader
Super goda havr
över 2 månader
Grynans choklad
över 2 månader
Dubbla havrekak
av mafia
över 2 månader
Havrekakor med
av Anten
över 2 månader