Havrekakor med sylt

Ett litet mellanmål efter skolan eller jobbet ger välbehövlig energi. Bjud då på dessa goda och hälsosamma havrekakor med sylt. Naturligtvis kan man även äta dem om man inte går i skolan. ;-)

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

4 dl fint fullkornsmjöl av råg
½ tsk bakpulver
2 dl havregryn
½ dl riven kokos
2 msk vaniljsocker
125 g smör eller margarin
2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 msk mellanmjölk
5 msk hallonsylt
1 ½ msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.

Blanda fullkornsmjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner havregryn, kokos och vaniljsocker.

Rör ihop matfett och farinsocker tills det är poröst. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner matfettsblandningen. Blanda ner de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn smet.

Lägg upp 1 msk stora klickar av smeten på bakplåtarna. Tryck en liten fördjupning i varje kaka. Lägg ½ tsk hallonsylt i varje fördjupning.

Baka varje plåt 15 minuter i ugnen. Lägg över bakplåtspappret med kakorna på ett galler för att svalna. Pudra över lite florsocker.
Visningar:
1722
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Havrekakor recept
Mammas havrekak..
över 2 månader
Våfflor med vis..
över 2 månader
Super goda havr
över 2 månader
Grynans choklad
över 2 månader
Dubbla havrekak
av mafia
över 2 månader