Havrekncke

hemakt knäckeröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 bullar
Havrekncke

Ingredienser

6 dl AXA Havrekli
1 tsk salt
12 g jäst (1/4 paket)
5 dl vatten, 37°C
3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
Till utbakningen:
havrekli
vetemjöl

Gör så här

Mät upp havrekli och salt i en degbunke.
Smula ner jästen.
Häll det fingervarma vattnet över och rör om.
Tillsätt 2 dl av vetemjölet.
Arbeta den lösa degen några minuter.
Tillsätt ev mer mjöl.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 24 delar.
Rulla runda bullar.
Kavla ut bullarna, först med vanlig kavel sedan kruskavel, i en blandning av havrekli och vetemjöl till tunna kakor,
Borsta av mjölet.
Grädda i 275°C, gärna på varm plåt, 4-5 minuter.
Låt kakorna kallna på galler utan bakduk.
Visningar:
702
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.