Havrerutor med nougat

Jättegott!!!

Betyg (3 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
4,5 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap

Garnering:
100 mg mjuk nougat eller annan choklad av valfri sort

Gör så här

Smält matfettet i en kastrull eller i en täckt skål med matfettet delat i mindre bitar i mikrovågsugnen på full effekt i 1 min.
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Har du smält matfettet i mikrovågsugnen blandar du de övriga ingredienserna direkt i skålen med det smälta matfettet.
Bred ut smeten i en smord långpanna eller på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, 20x30 cm.
Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200° i cirka 10 min, i varmluftsugn i 175° i cirka 15 min.
Skiva nougaten tunt. Snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ett dekorativt mönster med en gaffel.
Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i cirka 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.
Visningar:
2915
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Havrerutor recept
Sega havrerutor
över 2 månader
Knäckiga havrer
av Ullis1
över 2 månader
Havrerutor i lå
av Annlis
över 2 månader
Kokos- och havr
av hejark
över 2 månader
Havrerutor
av ros
över 2 månader
Havrerutor
över 2 månader