Havresyltbitar

Festligt gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 bitar

Ingredienser

150 g margarin
1 dl socker
1 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl sylt
Havreglasyr:
50 g margarin
1½ dl havregryn
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker

Gör så här

rör margarin med sockret tillsätt ägget och rör om blanda vetemjöl med bakpulvret och tillsätt detta till smör- och äggblandningen arbeta ihop till en deg tryck ut degen i en liten långpanna ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper och förgrädda kakan i 200 grader ca 10 minuter gör under tiden havreglasyren smält margarinet blanda havregryn, socker, och vanillinsocker slå över det smälta margarinet och rör om väl tag kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader bred först ett tunt lager med sylt över kakan och fördela sedan havregrynsmassan över grädda ytterligare 10-15 minuter låt kakan svalna innan den skäres i bitar
Visningar:
656
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.