Hedvigsoppa

Servera soppan med en klick gräddfil och grovt bröd.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Hedvigsoppa

Ingredienser

300 g nötfärs
1 st purjolök stor
Smör
2 buljongtärningar
1 l vatten
3-4 msk chilisås
3-4 potatisar (beroende på storlek)
4 dl strimlad vitkål
1 -2 krm vitpeppar
2-3 krm koriander

Gör så här

Skölj och strimla purjon, fräs den i smör i ca 2 min. Tillsätt färsen, rör om så att färsen delas och blir jämt brynt.

Tillsätt buljongtärning, vatten, chilisås, peppar och koriander. Rör om och låt det få ett uppkok.

Skala potatisen och riv den grovt. Strimla vitkålen fint. Lägg det i soppan och koka i ca 5-7 min. Smaka av!
Visningar:
14827
Sparat:
210

LIKNANDE RECEPT

Hedvigsoppa
av Tiadina
över 2 månader