Hel grillad vildand med lingon och päron-chutney

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

2 vildänder, alt kyckling
salt och peppar

Glace:
1 dl starkt kaffe
1 dl ketchup
1/2 dl farinsocker
1 tsk limejuice
skal av 2 lime

Lingon och päron-chutney:
1 hackad rödlök
2 msk majsolja
2 mogna, skalade och urkärnade päron, skurna i bitar
juicen av 2 apelsiner
1 - 1 1/2 dl lingon
1 krm malen ingefära
1 krm malen kanel
1 msk socker

Gör så här

Den här rätten kan göras i klotgrill eller gasgrill med roterande spett.

Börjar med att blanda alla ingredienser till glacen.
Krydda vildanden in och utvändigt, gnid ev in den med citron invändigt.
Sätt den på spettet och börjar grilla den, när skinnet böjar ta färg pensla med glacen.
Pensla sedan regelbundet med glacen.

Under tiden gör chutneyn. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt det skurna päronet tillsammans med apelsinsaften. Låt koka på svag värme, krydda med socker kanel och ingefära. När det känns färdigt tillsätt lingonen och låt dom spricka lite i värmen.
Visningar:
2595
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Het Kycklinggra
över 2 månader
Indonesisk kyck
över 2 månader
Godaste grillså..
av marwis
över 2 månader
Het kyckling..
av doris
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader