Helgkyckling

Ett alldeles underbart och lite annorlunda kycklingrecept. Kycklingfilé i mycket lyckad kombination med saffran och kräftstjärtar. Från Viktväktarnas fågelkokbok.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Helgkyckling

Ingredienser

4 kycklingfiléer à 125 g
2 tsk olja
4 portioner kokt ris (ca 240 g)

1 burk (170 g avrunnen vikt) kräftstjärtar
1 dl lag från kräftstjärtarna
1 dl vitt vin
½-1 pkt saffran
2 dl fraiche (max 8 %)
3 msk ljus såsredning
1 stort knippe hackad dill
Salt
Peppar

Dill

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i olja. Krydda dem väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 10 minuter.

Blanda kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill och kräftstjärtar.

Bottna med ris i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över och täck med kräftsåsen. Gratinera i 225° i ca 10 min. Garnera med dill.
Visningar:
5028
Sparat:
116

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.