Helgstek på älg

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg älgstek av kalv
2 msk smör
2 gula lökar
1 morot
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 dl lättöl
2 tsk krossade enbär

Sås:
3 dl sky
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grädde
1 dl trattkantareller
salt
peppar

Gör så här

Hetta upp en stekpanna och bryn älgsteken runtom i smör. Lägg därefter steken i en stekgryta. Skala löken och skär i klyftor. Skala moroten och skär i mindre bitar. Lägg ner lök och morot i grytan, krydda och späd med hälften av ölet, lite i taget. Låt steken småputtra under lock i ca 1 1/2–2 timmar. Vänd steken under tiden och späd med resten av ölet.
Sila av skyn och mät upp i en gryta. Vispa ihop mjöl och lite vatten till slät redning. Koka upp skyn och rör ner redningen. Koka några minuter. Tillsätt grädde och kantareller.
Låt koka en liten stund och smaka av med salt och peppar.
Servera med potatismos, helst av mandelpotatis.
Visningar:
5738
Sparat:
115

LIKNANDE RECEPT

Helgstek recept
Helgstek med co..
av rosen69
över 2 månader
Helgstek med så
över 2 månader