Helstekt biffrad med kantarellsås och rotfruktstårta

God

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 g utskuren biff i bit
ca 1 msk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar

KANTARELLSÅS:
1 liter färska kantareller eller 200 g konserverade
1 liten gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl kantarellspad
1½ dl ljus kalvbuljong
2½ dl vispgrädde
2 msk cherry
salt
peppar

ROTFRUKTSTÅRTA:
500 g potatis
200 g morötter
200 g selleri
1 finhackad gul lök
200 g västerbottenost
50 g smält smör
1½ tsk salt
½ tsk malen vitpeppar

Gör så här

salta och peppra biffraden ordentligt och bryn den i en stekpanna. Sätt i en stektermometer och stek färdigt på låg värme, ca 100-125 grader till önskad stekgrad. Grovhacka kantarellerna till såsen och fräs dem med den finhackade löken. Pudra över mjöl och rör ut väl. Tillsätt sherry, buljong, grädde och kantarellspad. Sjud på svag värme i 15-20 min, smaka av med salt och peppar. OBS! Använder man färsk svamp, så får man späda såsen med lite mjölk eller buljong. Skala och skiva rotfrukterna i 2-3 mm tjocka skivor. Varva skivorna med hackad lök, smält smör, hälften av osten samt salt och peppar i en smord ugnsform. Stö över resten av osten och grädda i 175 i ca 50 min. skär upp biffen och servera med sås och rotsakstårta samt grönsallad.
Visningar:
5406
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Kantarellsås recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Helstekt filé m..
av ros
över 2 månader
Flygande Lotta
över 2 månader
Evas goda kanta
av mrsmama
över 2 månader
Viltfilé med ka
över 2 månader
Baconlindad, fy
av zonale
över 2 månader