Helstekt entrecôte

Supermör

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg hel entrecôte
Olivolja
Flingsalt
Peppar
2 klyftor vitlök
1 knippe persilja
1 knippe timjan
3 kvistar rosmarin, ev.

Gör så här

Gnid in köttet i olja, salt och peppar
Finhacka vitlök och örter, gnid in köttet.
Bryn köttet runt om i en het stekpanna, sätt in en stektermometer och stek i ugnen på 100 grader.
Låt steken vila 15- 20 minuter innan du skär i den.

Temperaturer
Rött 58 grader
Medium 64 grader
Välstekt 70 grader

Servera med potatisgratäng, sallad och bröd.
Visningar:
3010
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader
Helstekt fläskf
över 2 månader
Helstekt oxfilé
av Aron
över 2 månader
Helstekt peppar
av sajoh69
över 2 månader
Entrecôte med h
av MammaA
över 2 månader