Helstekt entrecote med rostad vitlökssås

Har inte provat själv men låter gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 personer

Ingredienser

700 g entrecote i bit
2 tsk salt
1 tsk Kockens Svartpeppar
700 g rå tärnad potatis
1/2 dl olivolja
200 g skivade champinjoner
200 g haricot vert
1 dl strimlad purjolök
1 tsk Kockens Basilika
1 tsk Kockens Körvel, salt

Vitlökssås:
2 dl köttbuljong (tärning)
3/4 dl vatten
1 dl rödvin
1 1/2 msk maizenamjöl
2 msk smör
1 1/2 tsk Kockens Rostad Vitlök
1/2 tsk salt
1/2 krm Kockens Vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.
Klappa in salt och svartpeppar i köttet. Lägg det på ett fat och stick in en stektermometer. Stek tills termometern visar 59° för ett rosa kött. Det tar ca 40 minuter.
Bryn potatisen i en stekpanna med oliv-olja ca 10 minuter.
Bryn champinjonerna för sig och blanda dem med potatisen tillsammans med purjolök och haricot vert, låt det fräsa ihop i ca 3 minuter. Krydda med salt, vitpeppar, basilika och körvel. När köttet är färdigt vispar du ur fatet med vattnet: Häll det i en kastrull tillsammans med buljong och rödvin.
Koka ihop i ca 4 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Vispa i smör och krydda med rostad vitlök, salt och vitpeppar. Koka sakta i ytterligare 2 minuter.
Skiva upp köttet och servera med potatis, grönsaker och den rostade vitlökssåsen.
Visningar:
3322
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Vitlökssås recept
Fläskfilé med v..
av ingsa
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Ugnsbakad krydd
av jatte
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader
Sanslöst god sa..
över 2 månader
Köttfärsspett m
av tina62
över 2 månader