Helstekt filé med rödvinssås & rosmarin

Det var praktiskt att servera hela måltiden i samma form.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé
salt
grovmalen svartpeppar
250 g broccolibuketter

SÅS:
3 scharlottenlökar
1 msk olivolja
2 dl rödvin
3 dl vatten
1 dl steksky
2 msk kalvfond
2 msk farinsocker
1 msk balsamvinäger
1 tsk rosmarin
1 msk potatismjöl

UGNSTEKT POTATIS:
1 kg potatis
salt
grovmalen svartpeppar
3 msk olja
ev . 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

1. Börja med ugnstekt potatis. Skala och skiva potatisentunt och bred ut den på en plåt. Salta peppra droppa över olja och pressa ev över vitlök. Sätt in potatisen högt upp i ugnen. Låt steka ca 20 min. 225 grader
2. Bryn filén runtom i en stekpanna, Salta och peppra. Häll vatten i stekpannan och spara skyn. Lägg köttet i folie i en ugnssäker form. Sätt ien kötttermometer. Stek till 70 grader innertemperatur. låt köttet vila inslaget i aluminiumfolie ca 10 minuter
3. Skär filen i skivor och lägg tillbaka i formen. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Lägg den och potatisen runtom filéskivorna. Täck med folie och sätt in i 75 grader iugnen ca 15 min före servering.
SÅS:
Hacka löken och fräs den i olja, Tillsätt rödvin, steksky + vatten, kalvfond, farinsocker, vinäger och rosmarin och låt såsen skuda utan lock 10 min. Blanda potatismjölet med lita kallt vatten och tillsätt under omrörning. Låt koka upp.
5. Strö gärna över hackad paprika och rosmarin vid servering.
Visningar:
3521
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rödvinssås recept
Oxfilé surpris ..
av JICS
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Klassisk rödvin..
över 2 månader
Örtkryddad rost..
av jas65
över 2 månader
Helstekt peppar
av sajoh69
över 2 månader
6-timmars karré..
över 2 månader