Helstekt grislägg

Riktig husmanskost

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8 port

Ingredienser

Ca 3 kg grislägg
Vatten
Salt
Vitpeppar
4 dl buljong eller vatten
8-12 potatisar
8 gula lökar
1 rotselleri (ca 200 gr)
5-6 morötter eller ca 300 gr
2 tsk timjan

Gör så här

Putsa köttet lägg det i en kastrull, häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Låt koka ett par minuter

Skär svålen eller tag bort den om så önskas, lägg köttet i en långpanna. Krydda med salt och peppar.
Häll ca 1 dl vätska bredvid köttet i långpannan, stek i ugnen i 175 grader i ca 3 tim.

Skölj, ansa och skär under tiden rotsakerna i bitar,
lägg dem bredvid köttet i långpannan. Krydda med salt, peppar och timjan.

Låt det hela steka i ugnen ytterligare ca 1 tim eller tills allt är mört.

Vänd rotsakerna efter halva stektiden, ös gärna skyn över köttet några gånger. Häll på mera buljong eller vatten om det verkar torrt i långpannan.

Servera gärna ett gott mörkt bröd.
Visningar:
4874
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Gryta på lägg
av MrsC
över 2 månader