Helstekt kotlettrad

Syrliga äpplen och delikat lök som steks tillsammans med en fin kotlettrad - det blir den perfekta söndagsmiddagen!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg skinkstek eller kotlettrad
4 - 5 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Paprikapulver
Kummin (valfritt)
3 msk olja
6 - 7 smålökar
1 kvist rosmarin
2½ dl äppeljuice
750 g potatis
300 g syrliga äpplen
Salladsblad till garnering

Gör så här

Skala vitlöksklyftorna och skär dem i stift på längden. Stick ner vitlöken i köttet. Stick små hål i steken med en vass, smal kniv. Stick in vitlöksstiften i hålen. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och kummin. Hetta upp 2 msk olja i en ugnsfast gryta och bryn köttet kraftigt runt om.

Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och dela den i fyra delar. Bryn löken tillsammans med köttet. Lägg i rosmarinkvisten, häll över äppeljuicen och ställ in grytan i ugnen och stek i ca 1½ timme.

Skrubba potatisen grundligt och halvera dem. Smörj en ugnsfast form med oljan som är kvar. Lägg potatisen i formen, ställ den nederst i ugnen och låt steka med de sista 45 minuterna.

Skölj och dela äpplena i åttondelar och ta bort kärnhusen. Lägg äpplena runt steken när det återstår 30 minuter av stektiden.

Täck steken med aluminiumfolie och låt steken stå kvar i avstängd ugn i 15 minuter. Skär upp steken. Servera steken med äpplen, lök och potatis.
Visningar:
6999
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader
Ugnsstekta kotl
över 2 månader
Helstekt fläskf
över 2 månader
Helstekt oxfilé
av Aron
över 2 månader
Helstekt peppar
av sajoh69
över 2 månader