HELSTEKT PEPPARFILÉ

Som marineras samma dag den ska serveras.Perfekt för den stora festen. Köttet görs klart två dagar i förväg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 gram oxfilé
salt
svartpeppar
smält margarin

Marinad:
1,5 dl matolja
3 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk grovstött vitpeppar
0,5 tsk grovstött rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk smulad dragon
1,5 dl soja

Gör så här

1. Torka och putsa köttet. Gnid in köttet med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med köttermometer instucken i köttets mitt.
2. Stek filén i ugn, 125 grader, tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden.
3. Lägg det färdigstekta köttet att svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt ur påsen. Tillslut påsen och lägg den i en trång form. Marinera minst två dygn och vänd påsen ofta.
4. Skär köttet i tunna skivor och servera t.ex. till potatisgratäng eller ugnsbakad potatis.
Visningar:
3269
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

PEPPARFILÉ recept
Helstekt peppar..
av sajoh69
över 2 månader
Rödvinssås med
av sajoh69
över 2 månader
Grönpepparfilé
av ros
över 2 månader
Pepparfilè..
av Greger
över 2 månader
Pepparfilé..
av lennali
över 2 månader
Pepparfilé med
av styvan
över 2 månader