Helstekt röding på jämtvis

Fin fjällfisk bjuds med gräddsås, kryddad med gräslök,
dill och messmör samt mandelpotatis därtill

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 portionsrödingar
salt
smör till plåten
1 knippa dill
1 knippa gräslök
3 - 4 dl grädde
1 msk messmör

Till servering:
nykokt mandelpotatis

Gör så här

Rensa fisken men låt huvudet sitta kvar. Skölj väl och salta inuti och runt om. Smält 2-3 matskedar smör i en långpanna i ugn. När smöret är väl brynt läggs fiskarna på plåten och sätts i ugn 200-225grader. Vänd fiskarna om efter ca 5 minuter och stek dem på andra sidan. Hacka dill och gräslök. Slå grädden över fisken, tillsätt dill och gräslök samt messmör. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. ös fisken då och då så den blir saftig. Servera med mandelpotatis.
Visningar:
27941
Sparat:
123

LIKNANDE RECEPT

Röding recept
Ugnsbakad öring..
över 2 månader
Fiskelycka, fol
över 2 månader
Ungsstekt regnb
över 2 månader
Röding i ugn..
av Amandia
över 2 månader
Gravad röding m
över 2 månader
Pastej på rökt
över 2 månader