Hembakade tekakor

Inget går upp mot hembakt!

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 stycken

Ingredienser

5 dl lättmjölk
2½ dl havregryn
1 pkt jäst
1 tsk smör och rapsolja
½ dl socker
½ tsk salt
10 dl vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Häll mjölken över havregrynen, låt stå 1 timme. Smula ner jästen och häll över övriga ingredienser. Blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Knåda smidig på mjölat bakbord. Forma bullar och kavla ut till kakor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt ytterligare 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter.
Visningar:
4456
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader