Hemlagad marsipan

Som den bakades hemma hos mig när jag var barn. Prinsesstårta stod på min önskelista veckan före jul då det var födelsedag.

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca 1 kg
Hemlagad marsipan

Ingredienser

¾ dl vatten
1½ msk margarin eller smör
3½ msk vetemjöl
500 g mandelmassa
3 dl florsocker
(karamellfärg)

Gör så här

Koka upp vatten och matfett i en liten kastrull.
Vispa i mjölet.
Sjud smeten tills den släpper botten och blir som en liten klimp.
Låt den bli riktigt kall
Smula sönder mandelmassan, som måste vara färsk och mjuk.
Arbeta samman den med utdrygningen och florsockret som ska siktas.

Förvara marsipanen kallt insvept i aluminium eller plastfolie.
Den håller sig färsk 2-3 månader
Visningar:
10101
Sparat:
134

LIKNANDE RECEPT

Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Brorsans morots..
över 2 månader
Muffins med jor
över 2 månader
Morots cupcakes..
över 2 månader
Äppelkaka med k
över 2 månader
Hemlagad remoul..
över 2 månader