Hemmagjord glögg

Betyg (1 röst)

Ingredienser

4 liter svagdricka
1,5 kg socker
1 pkt kronjäst
2 hg russin
2 hg korinter
1 kanlestång
1 msk nejlikor
1 tsk kardemumma
1 bir pomeransskal
1,5 hg sötmandel

Gör så här

Häll alla ingredienserna i en damejeanne eller stor bunke. Skaka ordentligt, varje dag och låt den stå i ca 3 veckor. När jäsningen har upphört måste flaskan stå stilla så att glöggen klarnar. Man kan skynda på klarningsprossen genom att köpa klarningsmedel i en vinbutik. Efter detta är det bara att tappa upp glöggen på flaskor. Spara gärna någon flaska till nästa år den blir bara bättre och bättre.
Visningar:
4256
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Glögg recept
Mjuk pepparkaka..
av LEDIVO
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader
Julrulltårta
av MrsC
över 2 månader
Hallon med havr
över 2 månader