Hemmagjord glögg

Görs helst i februari för att avnjutas till advent men senast 6 veckor innan den ska drickas

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 4,5 lit

Ingredienser

5 liter svagdricka
2,5 kg strösocker
500 gram russin
5 medelstora skalade och skivade potatisar
1 paket jäst
2 rejäl kanelstång
2 bit ingefära (ca 5 cm) skalas och skivas
2 paket hela kryddnejlikor
2 paket hela kardemummakärnor

Gör så här

Blanda ihop allt i en 10 liters plasthink. Lägg plast/aluminiumfolie över, stick små hål och låt hinken stå i rumstemperatur helt stilla.

Efter tre veckor bör brygden vara utjäst (kolla så att det slutat bubbla) men glöggen blir bara bättre av stå ett par tre veckor ytterligare.

Till slut är det att bara att sila glöggen eller använda en hävert, filtrera genom kaffefilter och häll på väl rengjorda flaskor.

Glöggen blir ännu godare om den får stå och mogna 1 år. Lycka till!
Visningar:
5458
Sparat:
82

LIKNANDE RECEPT

Glögg recept
Mjuk pepparkaka..
av LEDIVO
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader
Hallon med havr
över 2 månader
Julrulltårta
av MrsC
över 2 månader