Hemmagjord mandelmassa

Denna mandelmassa har familjen som tradition att göra figurer av till varje jul. Vi gör grisar, tomtar och allt som vi kan komma på.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 stor rul

Ingredienser

2 hg sötmandel
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
½ kg florsocker

Gör så här

Mjölk och mjöl röres i en kastrull på spisen till en fast klump som får svalna.
Den skållade och skalade och malda mandeln tillsätts på bakbordet tillsammans med florsockret. Detta står i grundreceptet.
När klumpen har svalnat kör jag den med mandel och florsocker i matberedaren och tillsätter någon droppe bittermandelolja.
Nu är det bara att köra igång eller färga 1 del röd t. ex och en del grön och behåll 1 del vit.
Visningar:
3210
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Monikas ljuvlig
över 2 månader
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
LCHF Egen hemma
över 2 månader
Lena´s saffrans
av lennali
över 2 månader