Herdens köttfärspaj

Det går fort att göra den här rätten om man gör potatismoset på pulver.
Fast godast är naturligtvis med hemlagat mos. Örtkryddor och riven ost ger en läcker smak.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 tsk torkade , blandade örtkryddor
1 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Till gratineringen:
4 portioner färdigt potatismos (gärna hemlagat)
1 tsk torkadde , blandade örtkryddor
1,5 dl riven ost
1 tomat

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme. Skala och hacka löken
och fräs den mjuk i pannan, cirka 3 minuter under omrörning. Tillsätt köttfärsen och de torkade
kryddorna. Bryn färsen grynig. Blanda ner mjölet.

Rör ner buljongen. Ge det ett uppkok och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar.
Sänk värmen och låt såsen sjuda ytterligare 15 minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.

Gör under tiden potatismoset. Tillsätt örtkryddorna, 1 dl riven ost och kryddor.

Skeda upp färsen i en gratängform. Täck med potatismos och jämna till ytan med en gaffel.
Skölj och skär tomaten i klyftor. Lägg dem i en ring i mitten. Strö över resten av den rivna osten.

Gratinera 25 minuter i ugnen eller tills ytan har blivit gyllenbrun. Servera genast.
Visningar:
4099
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader