Herrgårdsgryta med kyckling

Här har vi lånat smaksättningen från den klassiska slottssteken.

Betyg (5 röster)
Antal personer
2 st
Herrgårdsgryta med kyckling

Ingredienser

2 kycklingfiléer (250 g)
1 gul lök
1 morot
2 tsk smör
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
3 ansjovisfiléer
4 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk vetemjöl
1/2 dl Lagalätt (Kelda 5 %)
1 msk hackad persilja

Tillbehör:
350 g kokt potatis

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad. Låt allt koka ca 10 minuter.

Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja.

Servera med kokt potatis.

Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett.
Visningar:
2489
Sparat:
70

LIKNANDE RECEPT

Herrgårdsgryta recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Herrgårdsgryta
av Lilloo
över 2 månader