Het fläskfilè med chili och timjan

Det kan vara svårt att få fläskfilén riktigt smakrik och god. Med chili, peppar och kalvfond får man en härligt doftande fläskfilé med vacker ytfärg. Smöret vid stekningen ger en härlig smak, men man kan naturligtvis använda enbart olja.

Betyg (12 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 500 gr grisinnerfilé
smör och rapsolja till stekning
1 msk pepparmix
3 msk kalvfond
3 msk sweet chili
1 dl vatten
1/2 tsk timjan

Gör så här

Putsa filén. Bryn filén runt alla sidor. Gnid in med peppar. Sätt i liten ugnsform. Häll över kalvfond, sweet chili samt 1 dl vatten. Stek i ugn, ca 160 grader, 25 min eller tills innertemperaturen mäter drygt 70 grader. Låt svalna lite och skär upp i ca cm tjocka skivor. Red av vätskan, skyn, med lite majsena och en skvätt grädde så får du en god sås till fläskfilén.

Servera med pasta med lågt GI och grönsaker så har du ett låg GI alternativ.
Visningar:
10081
Sparat:
709

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilè recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader