Het köttfärsgryta

Detta är en mycket god och het köttfärsgryta med GI-stuk

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 gr nörfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 sockerbit
1 röd paprika
1 stor burk svarta bönor
1 liten burk röda bönor
Margarin till stekning
Salt efter behov

Gör så här

Grovskiva den gula löken och bry i margarinet, tillsätt köttfärsen och pressa i vitlöken, bryn tills det är genomstekt.
Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, sockerbiten och sambal oelek. Låt puttra 15 minuter. Häll på lite vatten om det ser torrt ut.
Häll av bönorna och häll i, grovskiva paprikan och lägg i grytan, låt puttra på svag värme ytterligare 5 till 10 minuter.
Smaka av och salta efter tycke och smak.

Servera med en sallad och gräddfil.
Ett mustigt rödvin passar finfint till denna lite heta rätt.
Visningar:
11681
Sparat:
573

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgryta recept
Mustig köttfärs..
av Sork
över 2 månader
Hawaiigryta
av Jessika
över 2 månader
LCHF Köttfärsgr
av Ernst76
över 2 månader
Gulasch med köt
av ros
över 2 månader
Min mammas egna
över 2 månader
Köttfärsgryta ā
av Queenie
över 2 månader