Het mexikansk kycklinggryta (Pollo estofado)

En god rätt, som jag kommer ihåg sen barnsben, när jag var i Mexico som vuxen frågade jag kokerskan om recepten,så var så goda.
p.s.Julia arbetade som kokerska i vår familj i över 30 år, en underbar duktig människa.d.s

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Het mexikansk kycklinggryta (Pollo estofado)

Ingredienser

1 stor kyckling styckad i mindre bitar
1-2 stora lökar hackade
3-4 vitlökar i små skivor
2 röda paprikor (eller valfri färg)
1 zucchini i små bitar ca 2x2 cm
2-3 stjälkar blekselleri i små bitar
1 stor morot
1 brk tomater (helst passerade)
1 dl kärnfria oliver delade (helst svarta)
1 dl russin (helst sultan)
2 tsk malen kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 tsk chilipeppar
1 krm cayenepeppar
1 msk basilika
1 msk oregano
1 l hönsbuljong ca
Olivolja att steka i
Salt efter smak
Peppar efter smak
1½ dl hackad persilja att strö över

Gör så här

Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen.

Bryn kycklingbitarna några i sänder i en stekpanna så att de får fin färg, lägg i dem i grytan med löken, häll på tomaterna, lägg i oliver och russin.

Späd med buljong så att det knapp täcker och låt det småkoka i ca 45 min eller tills köttet nästan ramlar isär, smaka av ett par gånger under kokningen till önskad styrka. Strö över persilja.

Serveras med buljongkokt ris eller potatis och ett gott bröd.
Visningar:
8369
Sparat:
174

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader