Heta höstgrytan

En gryta som blir godare ju längre den får stå på spisen och puttra.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 tsk margarin
½ tsk het curry
1 krm cayennepeppar
500 g renskuren ben- och fettfri högrev
Nymald svartpeppar
Lite salt
10 små charlottenlökar
20 små färska champinjoner
4-5 dl köttbuljong, fond eller tärning
1 äpple
1 paprika , gärna gul
½ burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 msk lätt creme fraiche
20 g pinjenötter, kan uteslutas

Gör så här

Skär köttet i 3x3 cm tärningar.
Hetta upp fetter i en stor fettsnål gryta, gärna tefal. Strö i curry och cayenne och rör om. Tillsätt köttet och bryn det. Mala över peppar och salt efter behag.

Ansa och dela lökar och champinjoner, lägg i grytan och rör om väl. Späd med ett par dl buljong. Lägg på lock och låt sakta puttra i 30 min, späd efter hand med mer buljong om det behövs.

Skär äpplet i bitar och strimla paprikan, rör ner i grytan.
Rör i tomatkross och tomatpuré, låt små koka ytterligare 20-30 minuter, tills köttet är mört.

Häll i rödvinet och smaka av med salt och peppar. Koka ytterligare några minuter. Tag grytan från spisen och rör i creme fraiche och strö på pinjenötterna, som har snabbt rostats i en torr stekpanna.

Servera med kokt ris och små skålar med ananas, grönsallad och gurkstavar.
Visningar:
3082
Sparat:
93

LIKNANDE RECEPT

Inlagd gurka me
av Linn_Z
över 2 månader
Höstgryta
av kekke46
över 2 månader
Överbakad höstg
av Queenie
över 2 månader