Heta sambalräkor

Är superenkelt att göra och har en härlig hetta.
Mums!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 port

Ingredienser

500 g frysta räkor med skal eller stora skalade räkor
1 gul lök
1 msk olivolja eller annan olja
1 vitlöksklyfta
½-1 msk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 dl vitt vin
2 msk hummerfond eller fiskbuljong (tärning+ vatten)
2 1/2 dl mellangrädde

Gör så här

Tina och skala räkorna.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna och pressa över vitlöken.
Krydda med sambal,paprikapulver,chilisås,vitt vin,hummerfond och grädde.
Låt såsen sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
Tillsätt räkorna och låt de bli varma.
Servera i små portionsformar med nybakat vitt bröd.Gärna vitlöksbröd.
Visningar:
1440
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.