Hjalmars viltgryta

Detta recept är för 2 person, mycket god

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

250 g Grytbitar av älg; eller älg- eller renskav
3 tsk Vetemjöl
1/2 tsk Salt
1 tsk Margarin
2 1/2 dl Vatten
1/2 Buljongtärning
4 Krossade enbär
1/2 tsk Krossad grönpeppar
1 Vitlöksklyfta; liten och -krossad
1 1/2 dl Vispgrädde
1/2 tsk Ljus fransk senap
1/2 tsk Tomatpuré
1 tsk Svartvinbärsgelé
salt
peppar efter smak

Gör så här

Blanda vetemjöl och salt i en plastpåse. Lägg i köttbitarna och skaka om så mjölet blir jämt fördelat. Bryn köttet i margarinet i en stekgryta. Sänk värmen, häll på vattnet och lägg i buljongtärning, enbär och grönpeppar. Låt sjuda 20-60 minuter beroende på köttets kvalitet. Rör om någon gång under tiden. Blanda i vitlök, grädde, senap, tomatpuré och gelé. Låt koka utan lock tills såsen har bra konsistens. Smaka av med peppar och salt. Serveras med pressad potatis (helst mandelpotatis) eller ris plus strimlad isbergssallad med hackad purjolök.
Visningar:
2698
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Viltgryta recept
Viltgryta med g..
över 2 månader
Viltgryta med l
av Kicki8
över 2 månader
Afrikansk inspi..
över 2 månader
Viltgryta med a
över 2 månader
Butlers viltgry
av lennali
över 2 månader
Viltgryta på Ky
av Guhawi
över 2 månader