Hjortmedaljonger

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ingredienser
140 g Hjortytterfilé

Sås
1/2 dl rött vin
1 dl viltfond
1 dl grädde
1 msk krossade enbär
1 msk hackad lök
salt
vitpeppar
svartvinbärsgelé

Rotfruktsbrunoise
1 st Blå kongo
1/2 morot
1/4 rotselleri
salt
vitpeppar

Timjanpotatis:
1 bakpotatis
olja
timjan
salt
peppar

Gör så här

Tag en bakpotatis och dela den på mitten. Stryk sedan med olja, krydda
med salt, timjan och peppar. Sätt sedan i ugn, 150 grader i ca 30 min.

Till såsen fräses och de krossade enbären i smör i ca 1 min. Slå sedan
på viltfond och rött vin. Låt sjuda i 5 minuter innan du slår på grädden.
Red och smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.

Tärna rotfrukterna i centimeterstora tärningar. Bryn dem i olja på svag
värme tills de är mjuka. Krydda med slat och peppar.

Stek hjortytterfilén ca 3-4 min. Salta och peppra.

Garnera rätten med färsk timjan.
Visningar:
2213
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.