Hjortstek med saffransfrumenty och camelinasås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 hjort eller kalvstek, ca 600 g
2 dl bulgur
4 dl hönsbuljong
1 pkt saffran, ½ g
2 äggulor
1 dl grädde
ingefära
kanel
nejlikor
kardemumma
1 dl ströbröd
1 dl vinäger
salt och peppar

Gör så här

Bryn steken runt om och krydda den med salt och peppar. Kör den i ugn på svag värme till 58-60º i innertemperatur. Koka bulgurvetet i hönsbuljong tillsammans med ett paket saffran ca 8 minuter. När vetet är kokt tillsätt en äggstanning gjord på 1 dl grädde och 2 äggulor.

Camelinasås: (enligt Le Viandier) Mal ingefära, mycket kanel, nejlika, kardemumma, muskotnöt och siktat bröd, fuktat i vinättika. Rör ihop allt med lagom mycket salt.
Visningar:
2639
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hjortstek recept
Dovhjortstek
av SDMaya
över 2 månader
Hjortstek med e
av LillaJa
över 2 månader
Hjortstek med s
av LillaJa
över 2 månader
Sojamarinerad h
av Queenie
över 2 månader
Viltstek med me
över 2 månader
Hjortstek med r
av Fin
över 2 månader