Hollandaisesås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk vinäger
5 krossade vitpepparkorn
3 äggulor
150 gr smält smör
4 msk vatten
cayennepeppar
1 msk citronsaft

Gör så här

Koka ihop vatten och vinäger med pepparkorn tills knappt hälften av vätskan återstår. Sila blandningen och häll den tillbaka i kastrullen. Vispa ner gulorna och sjud såsen i vattenbad tills den börjar tjockna. Tillsätt smält smör i en smal stråle och vispa kraftigt hela tiden. Vispa såsen blank, tjock och pösig. Smaksätt med cayennepeppar och citronsaft.
Visningar:
2287
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hollandaisesås recept
Laxkotlett med ..
av UllaC
över 2 månader
Lenas goda fisk..
över 2 månader
Fisk i ugn med
över 2 månader
Prima tonfiskgr..
av Prima
över 2 månader
Tonfisklåda
av Allimac
över 2 månader
Koka sparris gr
över 2 månader