Honey (bröd med "surdeg av råg")

Receptet på surdegen hittar du här bland receptsamlingen.
Tänk på att den behöver 4 dagar på sig att mogna.

Använd fast honung, det är den som gör att brödet blir så mörkt och skorpan så härligt seg.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 limpor
Honey (bröd med "surdeg av råg")

Ingredienser

3 dl (300 g) vatten
1,5 msk (30 g) fast honung
0,3 dl (30 g) surdeg av råg (se recept)
3 dl (180 g) vetemjöl special
3 dl (180 g) rågsikt
1 dl (50 g) grovt rågmjöl
1/3 pkt (15 g) jäst
2 tsk (12 g) salt

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser.
Kör degen på låg växel 3 minuter.
Fortsätt köra degen på mellanväxel i 9 minuter.

Låt degen vila i 90 minuter under bakduk.

Dela degen i två delar och rundriv den med händerna.

Låt degen vila i 10 minuter på bakbordet.

Vik och rulla ut två spolformade limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och skär ett snitt på längden.

Låt bröden jäsa 60 - 90 minuter. De skall bli dubbelt så stora.

Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta.
Sänk värmen till 220 g och låt bröden gräddas 30 - 35 minuter.
Visningar:
7371
Sparat:
152

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader