Honung- och sesamstekt kycklinglårfilé

Ibland känner man inte för att äta ris, pasta eller potatisgratäng till, så varför inte servera kycklingen med lite goa grönsaker.

Betyg (1 röst)
Antal personer
3 st

Ingredienser

1 förpackning kycklinglårfiléer, ca 450 g
1/2 dl honung
2-3 msk balsamvinäger
3 msk sesamfrö
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Tillbehör:
Rostad röd paprika
Persiljemarinerad aubergine
Sesamstekt bacon.

Gör så här

Gör tillbehören:
Sätt ugnen på 275 grader, grill. Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på grillgallret med kupiga sidan upp och sätt in det högst upp under grillelementet. Rosta i cirka 12-15 minuter tills skalen är svartbrända och bubbliga. Lägg paprikorna i tjock plastpåse för att ånga av några minuter, då går det lättare att skala dem.

Skär 1 aubergin i skivor. Lägg dem i en skål, salta och peppra. Ta upp skivorna efter ca 10 min. Torka av saltet. Stek dem i olja och strö över persilja.

Stek 1/2 paket bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrö.

Gör kycklingen:
Ugn 200 grader.
Salta och peppra lårfiléerna på båda sidor och stek i panna, endast så de får fin färg. Tag upp och vänd lårfiléerna i sesamfröna. Smält honungen i panna (som tål ugnsvärme) och lägg tillbaka filéerna. Häll på vinägern. Stek färdigt i ugn i 200 grader ca 10-15 min.

Servera kycklingen med grönsakerna och strö över sesam bacon.
Visningar:
9794
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Maraboufudge
av Ackis
över 2 månader
Jättegod sås ti
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Kickis frallor..
av zonale
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader