Honungsbomber

Honungsbomber

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-14 st
Honungsbomber

Ingredienser

125 g honung
1 ½ dl brun farin
75 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl ( 240 g)
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 påse hackad suckat ( 50 g)
1 påse syltade apelsinskalstärningar ( 50 g)
2 msk kallt vatten

Apelsinsmörkräm:
175 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
3 äggulor
2 msk pressad apelsin

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, farin och smör i en kastrull och värm under omrörning. Rör om väl när det smält och dra kastrullen av plattan. Låt blandningen svalna lite grann.

Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kryddor, suckat och apelsin- skal. Blanda ner det i smeten. Rör om väl, tillsätt kallt vatten.

Smörj ett muffinsbleck med 12 fördjupningar samt eventuellt ytterligare några pappers- eller folieformar. Fördela smeten i formarna (inte mer än ca halvvägs upp i formarna).

Grädda honungsbomberna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är gräddade. Prova med en sticka. Låt svalna lite i formarna innan de stjälps upp.

Apelsinsmörkräm:
Rör smöret mjukt. Blanda ner socker och äggulor. Vispa till en slät kräm med elvisp. Riv apelsinskalet på rivjärnets fina sida. Pressa ur saften och vispa ner lite i taget i smörkrämen och vispa krämen slät. Ställ den kallt en stund.

Halvera honungsbomberna, bred på apelsinsmörkräm och sätt ihop dem igen. Sikta över lite florsocker.
Visningar:
1009
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.