Honungsglacerade jalapeños med getost

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 stora jalapeños, delade och urgröpta
ca 150 g getost
16 pecannötter eller valnötter rostade
en liten knippe gräslök
Honungsglaze:
1/4 dl vatten
1/4 dl risvinäger eller äppelcider vinäger
1/4 dl honung
1 tsk arrowrot eller maizena
1 msk kallt vatten

Gör så här

Dela jalapeños på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked och skär bort de vita mellanväggarna. Låt lite kärnhus och mellanväggar sitta kvar på en tredjedel av jalapeños. Det blir en het överraskning för den oinvigde! Lägg jalapeños i iskallt vatten i 20 minuter så att de blir riktigt krispiga. Gör honungsglazen under tiden. Koka upp vatten, vinäger och honung. Red med arrowrot/maizena utrörd i vatten. Ställ honungsglazen åt sidan. Mosa getosten med en gaffel så att den blir slät och bredbar. Tillsätt eventuellt lite yoghurt. Torka jalapeños ut- och invändigt. Fyll dem med getosten. Garnera varje jalapeño med pecannöt och pensla med glaze. Avsluta med att strö på lite klippt gräslök.
Visningar:
2262
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Chili Cheese Ba..
över 2 månader
Chili
över 2 månader
Chilicheese sna
av Ulrica
över 2 månader
Guacamole på me..
över 2 månader
Chèvrelax med g
av styvan
över 2 månader
Svärmors Heta T
av SDMaya
över 2 månader