Honungsglacerade revbensspjäll

Kanongoda revben med lite klipp i. Som mat eller som tilltugg. Bör räcka till 4 pers med lite tilltugg.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 - 1,5 kg revbensspjäll
100 g rårörsocker
150 g honung
3/4 dl äppelcidervinäger
4 krossade vitlöksklyftor
4 msk worcestershiresås
1 msk salt
2 tsk tabasco
1 msk mald ingefära

Gör så här

Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull.
Värm och rör om tills allt socker är löst.

Tillsätt vitlök, worcestershiresås, salt tabasco, ingefära
Rör om och låt svalna

Lägg revbenen i en plastpåse och häll över hälften av marinaden. Se till att marinaden fördelas jämt och låt marinera i kylskåp i ett dygn. Spara resterande marinad i kylskåpet.

Sätt ugnen på 175°
Lägg revbenen i en ugnssäker form pensla med den sparade marinaden.
Låt stå i ugnen i 30 minuter.
Ta ut och vänd på revbenen och pensla den sidan som nu är vänd uppåt.
Revbenen ska stå ytterligare en timme i ugn, pensla någon eller några gånger till under denna tid om marinaden räcker.
Visningar:
7768
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader