Honungspaj under glasstak

Honung finns i olika smaker. Till denna läckra paj kan du välja din egen favorithonung. Servera gärna pajen till en kopp espresso.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8 bitar

Ingredienser

Pajdeg:
1 msk sesamfrön
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
Ca 250 g philadelphiaost
2 msk florsocker
1 dl honung
1 dl vispgrädde
1 tsk rivet skal av limefrukt
2 ägg

Garnering:
½ liter vaniljglass
Blå vindruvor
Carambola
Physalis

Gör så här

Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på svag värme.

Hacka samman mjöl, socker, matfett, ägg och sesamfrön till en deg, för hand eller i maskin.

Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar och veckad kant. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider den inte ner under förgräddningen.

Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.

Gör fyllningen. Rör osten med elvisp till en smidig smet. Rör ner florsocker, honung, grädde, limeskal och ägg i ostsmeten. Blanda allt till en smet.

Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Låt pajen kallna. Lossa den sedan från formen. Lägg upp pajen på ett serveringsfat.

Gör garneringen: Skär glassen i skivor. Täck pajen med skivor av glass. Halvera vindruvorna. Skär carambolan i tunna skivor. Garnera pajen med blå vindruvor, carambola och physalis.
Visningar:
1667
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.