Hot cross buns

De här engelska bullarna serveras framförallt under påsken i många kristna länder. Förr såldes de goda kakorna av gatuförsäljare i England. Baka och njut!

Betyg (1 röst)
Antal personer
15 st

Ingredienser

2 dl standardmjölk
½ pkt jäst, 25 g
1 dl råsocker
7 dl vetemjöl special
½ tsk salt
1 tsk kanel
175 g blandad torkad frukt och bär
75 smält smör
1 uppvispat ägg
1 tsk matolja

Kors:
1 dl vetemjöl
1 msk solrosolja
2-3 msk vatten

Glaze:
1 dl florsocker
3/4 dl vatten

Gör så här

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 1 msk socker och häll över mjölken. Blanda och låt stå 10 minuter.

Blanda mjöl, salt, kanel, torkad frukt och resten av sockret. Gör en håla i mitten och häll i jästblandningen, det smälta smöret och ägget. Blanda samman till en lite klibbig men sidig deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl. Knåda degen på ett mjölat bakbord, 10-15 minuter eller tills degen känns elastisk.

Häll matolja i händerna och forma en stor bulle av degen. Låt den jäsa i en bunke ca 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.

Dela degen i 15 bitar och forma små bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa 20 minuter.

Rör ihop mjöl, olja och vatten till korsen. Skär ett kors i varje bulle med en skarp kniv. Spritsa smeten som kors över bullarna. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda bullarna 15-20 minuter.

Gör glazen mellan bullarna är i ugnen. Sjud florsocker och vatten tills sockret inte syns mer. Låt det koka 5 minuter tills det blivit sirapsliknande i konsistensen. Pensla bullarna med sirapen så fort de är färdiga och fortfarande heta. Servera bullarna med smör och en kopp te.
Visningar:
1163
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Filégryta med c
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Chili Cheese Ba..
över 2 månader
Haitigryta
över 2 månader
Tacogratäng
över 2 månader
Källan bröd
av Kicki8
över 2 månader