Hot thai

Smakrik thailändsk rätt som serveras lämpligtvis med ris.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 st kycklingfiléer
1 burk minimajskolvar
1 burk skivad vattenkastanj
1 burk bambuskott
1 burk kokosmjölk
2 st chilifrukt
1,5 msk hackad koriander
2 st lime
0,5 dl olja till stekning

Gör så här

1. Skölj filéerna. Skär dom i mindre bitar.
2. Hetta upp en djupare stekpanna, gärna en wokpanna och häll i oljan.
3. Lägg i dem skivade filéerna och stek på medel värme. Se till att antingen röra runt i pannan eller skaka om pannan med filéerna i så dem inte bränner fast.
4. Häll i majsen, kastanjen och bambuskotten. Stek bara en minut.
5. Tag chilifrukten och skär en skåra längs ena sidan. Töm försiktigt ur chilin på kärnor. Skölj chilin och finhacka.
6. Häll i chilin och sedan kokosmjölken och koriandern. Tag ena limen o pressa i limesaft. Blanda om ordentligt och låt småkoka i ca fem min
7. Skär den andra limefrukten i tunna, runda skivor och placera dekorativt över kycklinggrytan innan servering.
Visningar:
1320
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Filégryta med c
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Chili Cheese Ba..
över 2 månader