Hummer med ingefärssås

Nyårsmeny

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 styck Kokt hummer
Matbröd (vitt)

Grönsaksraita:
4 st stora Tomat
1 styck Lime
4 kvistar Dill (färsk)

Sås:
15 cl Anissprit t . ex . Pernod el . Ricard
2 msk Ingefära (färskriven)
0,5 gram Saffran
1 dl Grädde
200 gram Smör (kallt)
1 msk Hummerfond (konc)
Salt
svartpeppar

Gör så här

Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.


Finriv ingefära och limeskal.
Finhacka även dillen.


Raita: Koka upp vatten och skolla (lägg i)tomaterna 10 sek. Spola dem i kallt vatten och skala.

Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset.
Tärna tomaterna i små fyrkanter.
Blanda med limeskal och dill.


Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.

Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.
Visningar:
2585
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Hummer recept
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Disen
över 2 månader