Hummerlax

Servera denna lyxiga, men billiga rätt, med pasta och vitlöksbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

2-3 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 msk olja
1 gul paprika
50 g bladspenat
21/2 dl matlagningsgrädde
3 msk mjöl
1/2- 1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 fiskbuljongtärning
1-2 dl mjölk
150 g laxfilé
1/2 dl solrosfrön
100 g skalade räkor
salt
svartpeppar

Gör så här

Hacka vitlöksklyftorna och strimla purjolöken. Stek detta i olja. Finhacka paprikan, tina spenaten, och lägg i dessa. Låt allt stekas samman. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp. Häll i mängden mjölk efter behov. Skär laxen i bitar, lägg den i såsen och låt den sjuda ca 5 minuter. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna då en minut återstår innan laxen är klar. Smaka av och krydda eventuellt mer
Visningar:
1111
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.