Hummerskagen

En lyxig förrätt
Använd hela ägget i majonnäsen och tillsätt all oljan på en gång. Det går utmärkt med mixerstav och en smal kanna.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

4 humrar (à ca 350 g)
150 g löjrom
MAJONÄS:
1 helt ägg
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
1½ dl rapsölja
1 dl hackad dill
TOAST:
8 skivor formbröd
2 - 3 msk smör
GARNERING:
1 citron
dillkvistar
Nymald peppar

Gör så här

1. Knäck skal och klor på humrarna, gröp ur köttet och skär det i små bitar. Spara klorna till garnering. Lå löjrommen rinna av i fin maskig sil i kylskåpet.
2. Majonnäs: Knäck ägget, lägg det i en hög skål med de båda senapsortena, vinäger,salt, peppar och olja. Sätt en mixerstav i botten på sålen och dra den sakta uppåt medan den arbetar och majonnäsen tjocknar
3.Blanda hummerskött och dill med den färdiga majonnäsen.
Hi går att förbereda.
4. Ta ut rundlar ur bröskivorna med ett runt mått eller ett glas ca 8 cm i diameter. Stek brödet på båda sidor i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg.
5. Fördela hummermajonnäsen på toasten. Skär citronen i tunna klyftor och garnera toasten citron, hummerklo, löjromsklick och dillkvist. Mal gärna över lite peppar.
Visningar:
2761
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR