Hummersoppa

Servera med hummertoast som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Hummersoppa

Ingredienser

1 hummer, gärna fryst
2 msk Flytande Margarin
1 gul lök
1 morot (ca: 2dl)
1 palsternacka (ca: 1dl)
1 bit rotselleri (ca: 1 dl)
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl vatten
3 msk hummerfond
2 dl matlagningsgrädde
1/2 krm cayennepeppar
salt
vitpeppar
ev. Maizena

Gör så här

Ta ut köttet ur hummern och spara. Spara även skalet. Hacka de skalade rotfrukterna och löken i bitar. Fräs grönsakerna i flytande margarin i panna tillsammans med skalet från hummern. Häll på vinet och tomatpurén. Späd med vatten och fond. Låt koka i ca 30 min. Sila av grönsakerna och skalet. Häll på matlagningsgrädden och red ev. soppan med maizena till önskad konsistens. Smaka av med cayenne-peppar, salt och vitpeppar.
Visningar:
9159
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Hummersoppa recept
Toscansk hummer..
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Hummersoppa
av micand
över 2 månader
Kalasgod spätta..
av momma45
över 2 månader
Kräftpaj med hu
av styvan
över 2 månader